keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Virtauksia



















Aloitimme viime viikolla yhdessä 5a-luokan kanssa tutkimaan virtausilmiöitä. Aluksi pohdimme, mitkä eri asiat virtaavat. Sitten mietimme, mitä haluamme virtauksista tietää. Kuvassa oppilas valitsee kolme kiinnostavinta virtausaihetta TeamUp-ohjelmalla, mikä lopuksi arpoi ryhmät.

Kuvistunneilla pohdimme puun rakennetta ja kuinka ravinto virtaa puun juurista latvaan. Oppilaat jatkoivat arvotuissa ryhmissä virtausten tutkimista ja muuttivat tutkimuskysymyksensä esitettävään muotoon. Loppuviikosta "upotimme" esitykset puihin Aurasma-sovelluksella. Perjantain näyttelykierroksella tutustumme toisten töihin ja etsimme puista auroja. Mielenkiintoista, vai mitä!?


Ylemmässä kuvassa Aurasma-sovelluksen harjoittelua Vuokon luokassa, alemmissa kuvissa omien aurojen upotusta puihin.







Ja kun perjantai koitti, oppilaat pääsivät ryhmissä näyttelykävelylle, jossa puista etsittiin toisten piilottamia auroja. 




Virtausprojektin lopussa oppilaat antoivat toisilleen palautetta ja hyvin tehty työ sekä kaverilta saatu positiivinen palaute klikattiin plussaksi Wilmaan. Ja niitä plussia oli paljon! Projektista saatiin hyvää palautetta, joten jatkoa seuraa. Seuraavan kerran piilotamme auroja keväällä ja aiheenamme on Euroopan valtiot. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti